Våra expertisområden

Legotillverkare som utmanar framtidens industri

Vår expertis inom svarvning och fräsning grundar sig i vårt brinnande intresse för CNC-bearbetning. Vi på Matenco drivs av att utmana gamla tankesätt för att göra våra kunder nöjda. Vi jobbar aktivt för att effektivisera framtidens industri.

Vi tar hand om hela tillverkningsprocessen

Att välja Matenco är att välja en partner. Vi erbjuder tjänster för hela tillverkningsprocessen från råmaterial till färdig produkt. Vår breda maskinpark består av flertalet olika CNC-maskiner för svarvning och fräsning, dessutom erbjuder vi efterbearbetning så som slipning och polering.

40 års erfarenhet och fortsätter att utvecklas

Våra rötter har format oss. Ett familjeägt företag som vuxit från en liten industri i Skogås till en av de ledande i Sverige. Varje kund vi har samarbetat med kommer alltid tillbaka, det är för oss den viktigaste drivkraften. Vi strävar efter att övervinna oss själva och fortsätta vår tillväxt, samtidigt som vi vill behålla vår kärna och anledningen till att vi började göra detta från början; vår passion för skärande bearbetning.

01
CNC-bearbetning

Vår expertis inom CNC-bearbetning är vad vi är kända för. Vår maskinpark är utvecklad så att vi snabbt kan välja den maskin som är bäst lämpad för att klara uppgiften oavsett om det gäller svarvning eller fräsning.

Matenco är specialiserade på CNC-bearbetning av stål, rostfria och andra syrabeständiga material.
Hög produktionskapacitet och bearbetar årligen mer än 300 ton svarvade och frästa detaljer för slutkunder över hela världen.
CNC-bearbetning, en närbild på ett verktyg för CNC-bearbetning
02
Tråd EDM

Gnistbearbetning

Wire EDM är en innovativ och revolutionerande skärmetod inom CNC-bearbetning. Oavsett hårdheten hos blymetallen skär Wire EDM genom önskat material. Vi använder tråd EDM för olika branscher, från läkemedelsindustrin till tryckluftsindustrin.

Wire EDM är en innovativ och revolutionerande skärmetod inom CNC-bearbetning.
Oavsett hårdheten hos blymetallen skär Wire EDM genom önskat material.
__wf_reserverad_ärva
03
Montering

Montering

Ibland behöver produkter och komponenter kompletteras med ytterligare delar. Vi hjälper till med båda delarna, antingen om du behöver någon annan produkt eller funktion som kan komplettera dina önskemål, eller om du vet att du bara behöver en mindre del av något större.

Vi tar hand om dig under hela processen
Vi avslutar hela beställningen, från inköp från valfri underleverantör till tillverkning och montering.
__wf_reserverad_ärva
04
Polering

Polering

Polering av metaller görs ofta när det gäller estetiska skäl, men det är framförallt en mycket effektiv process av hygieniska skäl. Särskilt när det gäller läkemedelsindustrin där vi har över 20 års erfarenhet av polerade detaljer.

Gör att metallen motståndskraftig mot rost och oxidation.
Vi erbjuder manuell polering, maskinell polering samt el-polering.
__wf_reserverad_ärva
05
Lappning

Läppning

Om polering eller svarvning inte gör jobbet för den perfekta ytjämnheten, är läppning en metod. Genom roterande rörelser skapas ett lätt tryck på den del som ska bearbetas och resultatet är en spegelblank yta.

Vi har över 40 års erfarenhet av läppning.
Vi kan läppa de flesta material.
__wf_reserverad_ärva
06
Trumling

Trumling

Trumling är en effektiv metod för avgradning och polering. Metoden kräver sällan övervakning av en operatör, vilket gör processen kostnadseffektiv. Vår process är, som alltid, noggrann och resultatet är gradfria ytor.  

För avgradning och slipning kan vi erbjuda både trumling och släpslipning.
__wf_reserverad_ärva
07
Laser Marking & Engraving

Laser Marking & Engraving

Vi har högkvalitativa lasermärkningsmaskiner för att lasermärka logotyp, artikelnummer etc. enligt kundens önskemål. Vi har lång erfarenhet av att gravera och lasermärka alla tänkbara material och vi ser alltid till att kvaliteten blir så hög som möjligt.

Makes the metal rarely rusts and does not attract oxidation.
Organic particles also have a more challenging time sticking to the surface.
CNC-bearbetning, lasermärkning
08
Svarvning

Svarvning

Matenco erbjuder svarvning som en del av sin mekaniska verkstad och underleverantörsverksamhet. Denna bearbetningsprocess är utformad för att uppfylla industrikundernas tekniska krav genom användning av CNC-styrda svarvar.

Matenco är specialiserade på svarvning av stål, rostfria och andra syrabeständiga material.
Svarvning erbjuder precision och flexibilitet i tillverkningen
__wf_reserverad_ärva
09
Fräsning

Fräsning

Matenco erbjuder fräsningstjänster som en del av sin mekaniska verkstad och underleverantörsaktiviteter. Bearbetningsprocessen är utformad för att uppfylla de tekniska kraven hos industriella kunder genom användning av CNC-styrda fräsmaskiner.


Matenco är specialiserade på fräsning av rostfritt stål och andra syrabeständiga material.
Fräsning erbjuder precision och flexibilitet i tillverkningen
CNC-bearbetning, lasermärkning

Samarbete

Tillsammans med våra partners skapar vi effektiva lösningar. Med vår höga kompetens inom svarvning och fräsning löser vi era utmaningar i enlighet med ställda önskemål och krav. Matenco är en mekanisk verkstad för legotillverkning, med lång erfarenhet oavsett material.

Micromatic logo

Micromatic

Micromatic är en entreprenör som tillverkar komplexa produkter med höga precisionskrav. Vi har en avancerad maskinpark med banbrytande 5-axliga maskiner som leder marknaden inom bearbetningskapacitet.

Naverviken logo

Naverviken

Naverviken är ett expanderande högteknologiskt företag med fokus på montering av komplexa konstruktioner och tillverkning av komponenter, främst i rostfritt stål och aluminium.

Detaljerad bearbetning med precision för innovativa industrier

Genom att kombinera vårt detaljorienterade hantverk med morgondagens innovationer producerar vi resultat som förändrar människors liv.

__wf_reserverad_ärva

Vi är erfarna

Över 40 års erfarenhet av CNC-tillverkning

__wf_reserverad_ärva

Vi är trygga

Vi tar hand om hela processen enligt era önskemål

__wf_reserverad_ärva

Vi är mer än en leverantör

Vi finns här för att lösa era utmaningar

Bli en del av Matenco

Som ledande aktör i branschen är vi stolta över vårt engagemang för spetskompetens och avancerad teknik. Vi letar efter passionerade och skickliga individer som delar vår vision för att tänja gränserna för vad som är möjligt.

Arbetare som använder en maskin för lasergravering

Ta kontakt

Oavsett om du har specifika frågor om våra produkter, vill diskutera ett potentiellt samarbete eller helt enkelt behöver mer information, är vårt team på Matenco här för att hjälpa dig.

Hör av dig

Kontakt

Fyll i formuläret så kommer en medlem av vårt team att kontakta dig.

Matenco AB
Jordbrotorpsvägen 2
136 50 Haninge
Tack! Din inlämning har mottagits!
Hoppsan! Något gick fel när du skickade in formuläret.